Summer Computer Camp for Kids in Serbia

Provereno dobar letnji provod za decu : KompKamp 2008-2013.!

Poštovani roditelji, draga deco,

KompKamp je osnovan je 2008. na inicijativu jednog dečaka, zaljubljenika u kompjuter, koji nije želeo da provede letnji raspust na moru, zbog toga što tamo nije bilo kompjutera. On je zamolio svoju majku da organizuje kompjuterski kamp za decu, gde deca mogu provesti svoj letnji raspust i gde mogu biti uz svoju omiljenu ,,igračku-mašinu,,.

Tako je nastao Kompjuterski kamp, na radost  sve dece od 8 to 18 godina. Kompjuterski kamp je Udruženje dece, roditelja i mladih, razvijen uz podršku brojnih institucija i kompanija.

U toku prve četiri godine rada kampu se pridružilo oko 800 članova. Svakoga leta u kamp dolazi oko 100 dece i mladih iz svih delova Srbije i sveta: SAD, Kanade, V. Britanije, Švajcarske, Rusije, Italije, Quatara…

Kamp se održava dva meseca, tokom jula i avgusta u četiri smena po 12 dana. U svakoj smeni boravi po oko 25-30 dece i po 6 odraslih osoba: IT profesori ili nastavnici, psiholozi, pedagozi, nastavnici za sport, muzičku i likovnu kulturu, kao i stalni saradnici – lekar, kuvarice, spremačice, čuvari.

Kamp je smešten u seoskom okruženju, zbog mira i harmonije, zbog čistog i svežeg vazduha i idiličnog seoskog ambijenta.

Smeštaj uključuje ishranu, u iznajmljenom objektu – internatu, pogodnom za smeštaj dece,  uz obezbeđene seminare – kurseve za računar, nekoliko radionica, pedagoške, sportske aktivnosti i zabavu.

Informatička tehnologija je kao zlatna nit koja se provlači kroz obrazovanje. Kroz kreativnu i korisnu upotrebu računara mi učimo o poslednjim dostignućima u oblasti IKT. Slogan : Deco, nemojte samo igrati igrice, naučite da ih pravite,  osnovni je i polazni motiv ideje o KompKampu. Mi učimo decu kako da provedu vreme za računarom u korisne svrhe i sa dobrim razlogom. Učimo kroz zabavu i igru, jer se tako postižu najbolji rezultati i stiče samopouzdanje.

Zvanične web stranice za KompKamp su OVDE.

Program je na linku OVDE, a registracija za letnje seminare Smart  Digital Kids je OVDE.

Brošura za leto 2012. na srpskom je ovom LINKU.

Pozdravljamo svakog posetioca ovih stranica, a svaki novi član našeg Udruženja je dobrodošao!

Video zapis o KompKampu je na Youtube:

  letak2013V

plakat2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: